Препоръки за Зимата

Препоръки за Зимно шофиране

1. Не карайте през зимата, докато целият сняг и лед се изчистят от прозорците, страничните огледала, фаровете, задните светлини и най-важното - регистрационните табели.

2. Преди да се насочите към движението през зимата, уверете се, че чистачките ви не са замръзнали до вашето стъкло.

3. Дръжте пълния резервоар за течност за миещо стъкло.

4. Важно е да оставите маслото да тече преди излитане в студено време, така че стартирайте колата си и я оставете да се загрее за минута или две. Това ще улесни износването на вашия двигател и други механични компоненти. (Ето какво вероятно не сте знаели за смяната на маслото.)

5. Проверявайте редовно протектора на гумите си за неравномерно или силно износване. (Сменете сами плоската гума с помощта на тези стъпка по стъпка инструкции.)

6. Дръжте половин резервоар с газ в автомобила си. Ако се окажете в екстремни условия, допълнителното гориво може да ви поддържа приятно и топло. (Ето девет често срещани звука от кола и какво биха могли да означават.)

7. Всеки път, когато управлявате колата си, за да се затоплите в студеното време, не забравяйте да държите прозорец напукан, за да предотвратите натрупването на въглероден окис. Ако можете, освободете изпускателната тръба от всякакъв сняг, за да намалите допълнително риска от въглероден окис.

8. Внимавайте при паркиране в сняг. Запушената тръба може да доведе до отравяне с въглероден окис.

9. Съхранявайте допълнителна шапка, чифт ръкавици и стъргалка за лед в колата си за неочаквани метеорологични промени.

10. Дръжте в автомобила си комплект за оцеляване през зимата, включително одеяло, дрехи, ръкавици, ботуши, аварийно фенерче, лекарства и нетрайни храни като бонбони или крекери.

11. Само в случай на авариен сняг, дръжте лопата, допълнителен чифт чистачки на чистачките на предното стъкло, четка за сняг и скрепер за лед.

12. Ако се насочвате към пързалка или подхлъзване, не забравяйте да държите крака си извън спирачката и газта.

13. Когато сте заседнали в лед или сняг, опитайте да използвате подови рогозки, за да постигнете допълнително сцепление под гумите си.

14. Ако ударите петна от лед и започнете да се плъзгате, свалете крака си от педала за газ! Не използвайте спирачката. Не дръпнете волана. Вместо това обърнете колата си към пързалката.

15. Ако условията на пътя са ледени или снежни, не изпадайте в паника! Тъй като хората са склонни да пренасочват, важно е да карате бавно.