Доставка

*Цена на Доставка

           Цена на доставка в границите на Република България на продукти  или групиране на продукти от различни категорий на стойност под 99лв е фиксирана на 7,90лв. с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” до техни офиси само за продукти или групи с тегло до 20кг. За продукти с тегло над 20кг, доставката се изчислява според тарифния план на куриера и наш служител ще се свърже с Вас за уточняване точната цена на доставката, като ще се постараем да дадем максимално най-ниската цена, която дадения куриер предлага.
             Цена на доставка в границите на Република България на продукти на стойност над 99лв е безплатна за купувача, с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” до техни офиси. Ако имате поръчка над 99лв и желаете доставка до адрес, безплатната доставка отпада.
Безплатна доставка важи и при групирането на продукти от различни артикулни групи.
Безплатна доставка за продукти  под 99лв са обозначени с лента "БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА" върху продукта. Това важи  дори и при комбинирането  им с такива, които нямат обозначение „БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА“.

Безплатна доставка не важи за:
- акумулатори, акумулатори  с индустриално приложение и тежкотоварни машини, камиони, трактори;
- масла с разфасовка 20л, 60л и 208л;
- едрагабаритни стоки от типа на брони, капаци и тн;
- продукти или група от продукти с тегло 20кг. и повече;
- доставка до адрес с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” ( доставката се изчислява според тарифния план на куриера ) и наш служител ще се свърже с Вас за уточняване точната цена на доставката.
- сервизно обурудване
За този тип стоки ще се постараем да дадем максимално най-ниската цена, която дадения куриер предлага.
За търговци на едро, доверени сервизи и корпоративни клиенти доставката на стоки е съобразена с индивидуалния договор.

*Куриер

Онлайн магазин Оригинал.БГ работи с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” Времето за доставка е събразена с работното време на куриерските фирми.
При нежелание за ползване на куриерските фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” от страна на клиента, а желае да ползва различна куриерска услуга, то клиента губи правото си от безплатна доставка над 99лв, и цените на доставка са спрямо ценовата листа на избрания куриер. Ние от Оригинал.БГ имаме договор с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” и ценообразуването на стоките ни е съобразено с куриерските фирми на “Спиди” АД и  “Еконт Експрес”. При промяна Ние от екипа на Оригинал.БГ ще изпаднем в неспособност да Ви предоставим най-добрата си цена. 

*Потвърждаване на поръчка

 С цел да избегнем недоразумение и разминаване, поясняваме, че всяка поръчка постъпила в административния панел на Оригинал.БГ се потвърждава чрез телефонен разговор от наш служител, преди да бъде пакетирана и изпратена до посоченият адрес за доставка. В случай, че клиента не е посочил актуален телефонен номер за връзка или не отговаря на обаждането, поръчката се анулира. Всички поръчки се потвърждават на български език.

*Обработка на поръчка

 Ние от екипа на Оригинал.БГ преди всичко държим на коректното, приятелско и професионално отношение към клиента и неговите въпроси и нужди. Всекидневно се стремим да подобряваме максимално услугите, които предлагаме на клиентите си. Една от главните ни цели е, да доставим поръчаните от клиента продукти за възможно най-кратък срок от време, на най-добрата цена от най-добрите продукти сертифицирани на пазара. За целта всяка поръчка се обработва в рамките на 30 минути след нейното потвърждение от страна на клиента. След като поръчката бъде получена от наш сътрудник, той проверява заеявеното в нея количество и се свързва с клиента, на посочения от него телефонен номер за изясняване на подробностите за доставка. Щом подробностите по доставката на потвърдената пратка бъдат окончателно изяснени, служител на Оригинал.БГ окомплектова пратката в подходяща за транспорт опаковка и я изпраща с куриерска фирма до посочен от клиента офис на куриерската фирма или постоянен физически адрес в желаното населено място.
 

*Срока на доставка

Всички поръчки на налични продукти до 14:00ч. в делничен ден, се обработват и изпращат в деня на получаване им. Всички поръчки на налични продукти, постъпили след 14:00ч. в делничен ден, се обработват и изпращат до края на следващият работен ден. Изключение правят поръчки на продукти чиято наличност в склада е изчерпана. Тогава клиентът се уведомява и се уговаря срок. Поръчки в събота се приемат до 12:00ч. и наличните продукти се изпращат в същия ден. Поръчки след 12:00ч. ако са налични се изпращат в първия работен ден от седмицата. При покупката на стоки, особено оригинални резервни части и консумативи срокът варира от 4 до 14 работни дни за дадената страна производител, след предварително капариране или предплащане. Срокът за доставка от 36 часа за територията на цяла България, след потвърждаване на поръчката, е краят на следващия работен ден. За населени места, които куриерът посещава по график, срокът може да бъде удължен с от 2 до 3 дни. Срокът е посочен единствено с цел информация и ако не бъде спазен, това не представлява основание за предявяване на претенции за обезщетение, намаление на цената или анулиране на поръчката. Системата на интернет магазина ни приема поръчки 24часа от денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, освен при форсмажорни обстоятелства. В случай, че желаят фиксиран ден и час за доставка, клиентите ни могат да заявят това си желание при потвърждаване на поръчката чрез формата за поръчки или по телефона. Фиксираният час за доставка може да оскъпи цената на доставката от куриера и в този случай тази разлика, е за сметка на клиента.

*Застраховане на пратка

  За да се избегне нежелателна повреда причинена при транспорта на поръчаните стоки е необходимо клиента да посочи, че желае стоките поръчани от него, да бъдат застраховани. Това може да бъде отбелязано писмено, като свободен текст при финализиране на поръчката или устно при потвърждаване на поръчката в разговор със служител на Оригинал.БГ. Всички разходи по застраховане на пратка са за сметка на клиента и се заплащат при получаване на пратката. Актуални цени за застраховане на пратки са налични в официалния уебсайт на съответната куриерска фирма.

*Опции за преглед и тест

  Всяка пратка изпратена от Оригинал.БГ пристига до желания от клиента адрес или офис на куриерската фирма, с опция преглед. Ако клиента пожелае да му бъде предоставена възможност за тест на поръчания продукт, то той трябва да заяви това в писмен вид, при финализиране на поръчката в www.original.bg. Опция тест не се прилага в случаите, при които артикула трябва да бъде разпечатан и при отказ на поръчката ще бъде върнат на търговеца с нарушен търговски вид.
Доставката се извършва по един от следните начини:
- Доставка до офис на куриерска фирма.
- Доставка до Ваш адрес.
Поръчки, изпратени до офис, ще бъдат задържани в офиса на куриера, не по-дълго от 10 /десет/ дни. След изтичане на този срок поръчката се анулира без да уведомяваме клиента.

За Поръчки с избор на доставка до адрес, Клиентът е длъжен да осигури достъп и възможност за приемане на Поръчката. В случай, че Клиентът не е намерен на посочения адрес, Продавачът ще препрати поръчката до най-близкия офис на куриера, като стоката ще остане в офиса, не по-дълго от 10  дни, след което Поръчката се анулирана.
При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката Оригинал.БГ не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.