Връщане на стока

*Поръчка

 Можете да направите поръчка директно от нашия електронен магазин, бърза поръчка без регистрация, чрез имейл, скайп или по телефона ( подържаме Viber и WhatsApp )
www.original.bg
[email protected]
тел: 0889 35 35 37
тел: 0889 23 01 71
Можете да поръчате избраните стоки, като ги добавите в кошницата и натиснете бутона "
Купи Сега". На страницата за поръчката попълнете Вашите данни: Имена, адрес за доставка, телефон за връзка, имейл адрес; Фирмени данни за фактура (в случай на поръчка от юридическо лице); Изберете начин на доставка: с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” до техни офиси или до адрес. След като попълните Вашите данни и изберете начин на плащане, изпратете поръчката и ние ще се свържем с Вас за потвърждение.
Възползвайте се и от бързата ни поръчка БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ  само с едно  натискане на бутона „Поискай обаждане от нас“

 

*Цена на Доставка

           Цена на доставка в границите на Република България на продукти  или групиране на продукти от различни категорий на стойност под 99лв е фиксирана на 5,90лв. с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” до техни офиси,  за продукти или групи с тегло до 6кг. За продукти с тегло над 6кг, доставката се изчислява според тарифния план на куриера и наш служител ще се свърже с Вас за уточняване точната цена на доставката, като ще се постараем да дадем максимално най-ниската цена, която дадение куриер предлага.
             Цена на доставка в границите на Република България на продукти на стойност над 99лв е безплатна за купувача, с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” до техни офиси.
Безплатна доставка важи и при групирането на продукти от различни артикулни групи.
Безплатна доставка за продукти  под 99лв са обозначени с лента "БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА" върху продукта. Това важи  дори и при комбинирането  им с такива, които нямат обозначение „БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА“.

Безплатна доставка не важи за:
- акумулатори, акумулатори  с индустриално приложение и тежкотоварни машини, камиони, трактори;

- масла с разфасовка 20л, 60л и 208л;
- едрагабаритни стоки от типа на брони, капаци и тн;
- продукти или група от продукти с тегло надвишаващо 20кг.;
- доставка до адрес с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” ( доставката се изчислява според тарифния план на куриера ) и наш служител ще се свърже с Вас за уточняване точната цена на доставката.

- сервизно обурудване
За този тип стоки ще се постараем да дадем максимално най-ниската цена, която дадение куриер предлага.
За търговци на едро, доверени сервизи и корпоративни клиенти доставката на стоки е съобрадена с индивидуалния договор.

*Куриер

Онлайн магазин Оригинал.БГ работи с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” Времето за доставка е събразена с работното време на куриерските фирми.
При нежелание за ползване на куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” от страна на клиента, а желае да ползва различна куриерска услуга, то клиента губи правото си от безплатна доставка над 99лв, и цените на доставка са спрямо ценовата листа на избрания куриер. Ние от Оригинал.БГ имаме договор с куриерски фирми “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” и ценообразуването на стоките ни е съобразено с куриерските фирми на “Спиди” АД и  “Еконт Експрес”. При промяна Ние от екипа на Оригинал.БГ ще изпаднем в неспособност да Ви предоставим най-добрата си цена.


*Потвърждаване на поръчка

 С цел да избегнем недоразумение и разминаване, поясняваме, че всяка поръчка постъпила в административния панел на Оригинал.БГ се потвърждава чрез телефонен разговор от наш служител, преди да бъде пакетирана и изпратена до посочения адрес за доставка. В случай, че клиента не е посочил актуален телефонен номер за връзка или не отговаря на обаждането, поръчката се анулира. Всички поръчки се потвърждават на български език.

*Обработка на поръчка

 Ние от екипа на Оригинал.БГ преди всичко държим на коректното, приятелско и професионално отношение към клиента и неговите въпроси и нужди. Всекидневно се стремим да подобряваме максимално услугите, които предлагаме на клиентите си. Една от главните ни цели е, да доставим поръчаните от клиента продукти за възможно най-кратък срок от време, на най-добрата цена от най-добрите продукти сертифицирани на пазара. За целта всяка поръчка се обработва в рамките на 30 минути след нейното потвърждение от страна на клиента. След като поръчката бъде получена от наш сътрудник, той проверява заеявеното в нея количество и се свързва с клиента, на посочения от него телефонен номер за изясняване на подробностите за доставка. Щом подробностите по доставката на потвърдената пратка бъдат окончателно изяснени, служител на Оригинал.БГ окомплектова пратката в подходяща за транспорт опаковка и я изпраща с куриерска фирма до посочен от клиента офис на куриерската фирма или постоянен физически адрес в желаното населено място.
 

*Срока на доставка

Всички поръчки на налични продукти до 14:00ч. в делничен ден, се обработват и изпращат в деня на получаване им. Всички поръчки на налични продукти, постъпили след 14:00ч. в делничен ден, се обработват и изпращат до края на следващият работен ден. Изключение правят поръчки на продукти чиято наличност в склада е изчерпана. Тогава клиентът се уведомява и се уговаря срок. Поръчки в събота се приемат до 12:00ч. и наличните продукти се изпращат в същия ден. Поръчки след 12:00ч. ако са налични се изпращат в първия работен ден от седмицата. При покупката на стоки, особено оригинални резервни части и консумативи срокът варира от 4 до 14 работни дни за дадената страна производител, след предварително капариране или предплащане. Срокът за доставка от 36 часа за територията на цяла България, след потвърждаване на поръчката, е краят на следващия работен ден. За населени места, които куриерът посещава по график, срокът може да бъде удължен с от 2 до 3 дни. Срокът е посочен единствено с цел информация и ако не бъде спазен, това не представлява основание за предявяване на претенции за обезщетение, намаление на цената или анулиране на поръчката. Системата на интернет магазина ни приема поръчки 24часа от денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, освен при форсмажорни обстоятелства. В случай, че желаят фиксиран ден и час за доставка, клиентите ни могат да заявят това си желание при потвърждаване на поръчката чрез формата за поръчки или по телефона. Фиксираният час за доставка може да оскъпи цената на доставката от куриера и в този случай тази разлика, е за сметка на клиента.

*Застраховане на пратка

  За да се избегне нежелателна повреда причинена при транспорта на поръчаните стоки е необходимо клиента да посочи, че желае стоките поръчани от него, да бъдат застраховани. Това може да бъде отбелязано писмено, като свободен текст при финализиране на поръчката или устно при потвърждаване на поръчката в разговор със служител на Оригинал.БГ. Всички разходи по застраховане на пратка са за сметка на клиента и се заплащат при получаване на пратката. Актуални цени за застраховане на пратки са налични в официалния уебсайт на съответната куриерска фирма.

*Опции за преглед и тест

  Всяка пратка изпратена от Оригинал.БГ пристига до желания от клиента адрес или офис на куриерската фирма, с опция преглед. Ако клиента пожелае да му бъде предоставена възможност за тест на поръчания продукт, то той трябва да заяви това в писмен вид, при финализиране на поръчката в www.original.bg. Опция тест не се прилага в случаите, при които артикула трябва да бъде разпечатан и при отказ на поръчката ще бъде върнат на търговеца с нарушен търговски вид.
Доставката се извършва по един от следните начини:
- Доставка до офис на куриерска фирма.
- Доставка до Ваш адрес.
Поръчки, изпратени до офис, ще бъдат задържани в офиса на куриера, не по-дълго от 10 /десет/ дни. След изтичане на този срок поръчката се анулира без да уведомяваме клиента.

За Поръчки с избор на доставка до адрес, Клиентът е длъжен да осигури достъп и възможност за приемане на Поръчката. В случай, че Клиентът не е намерен на посочения адрес, Продавачът ще препрати поръчката до най-близкия офис на куриера, като стоката ще остане в офиса, не по-дълго от 10  дни, след което Поръчката се анулирана.
При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката
Оригинал.БГ не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

*Плащане на Доставка

Плащане с наложен платеж с доставка от куриерска фирми  “Спиди” АД и  “Еконт Експрес”

При получаване клиентът заплаща стоката, а куриерски фирми  “Спиди” АД и  “Еконт Експрес” издават разписка за пощенски паричен превод, която е законово признат документ и заменя касовия бон.
При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес.

 

*Решаване на спорове

Ние от екипа на Оригинал.БГ  освен продавачи преди всичко сме и клиенти на различни доставчици или като цяло клиенти като физически лица, като такива постоянно се сблъскваме с различни  казуси, с некоректни търговци, а също така в днешни дни, като търговци комуникираме с всевъзможни клиенти, чийто нужди се стараем да задоволим. Радваме се, че на този етап успяваме да се справим успешно с всяко предизвикателство, но все пак сме длъжни да предоставим начин за решаване на спорове, които евентуално може да възникнат между търговец и клиент. С цел да бъдем полезни и в тази насока, публикуваме връзка към официалния уебсайт на Европейската Комисия ( онлайн решаване на спорове ), където можете да отнесете казуса към компетентен орган.

* Отказ или връщане на пратка

В случай, че след преглед на пратката, клиента не изявява съгласие да заплати за нея, то тогава клиента заплаща на куриера разходите по връщането на пратката обратно при търговеца.

Важно е да знаете, че при онлайн покупките имате пълните права за рекламация, както при покупките, осъществени по стандартния начин.

Съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителя клиентът има право да върне закупената стока в рамките на 14 календарни дни от датата на получаването й ако са спазени следните условия:
  Фабричният вид на стоката не е нарушен, стоката не e използвана, всички фабрични етикети не са повредени или премахнати.
  Представен е официален данъчен документ за покупка - касова бележка, квитанция за наложен платеж или фактура
Toзи вид пoĸyпĸa ce cчитa зa "дoгoвop cĸлючeн oт paзcтoяниe" пo cмиcълa нa ЗЗΠ. Уcлoвиятa, cpoĸът и нaчинът зa yпpaжнявaнe нa тoвa пpaвo ca ĸaĸтo cлeдвa: Tpябвa дa пoпълнитe и дa ни изпpaтитe Фopмyляp - Πpилoжeниe 6 oт ЗЗΠ, или дa нaпpaвитe зaявĸa зa вpъщaнe в cтpaницaтa
www.original.bg
Bpъщaнeтo e зa cмeтĸa нa ĸлиeнтa, ocвeн в cлyчaитe, ĸoгaтo пpoдyĸтa или пpoдyĸтитe нe cъoтвeтcтвaт нa пopъчaнитe в дoгoвopa. Haпoмнямe, чe ocвeн пpaвo нa oтĸaз, пoтpeбитeлитe имaт и зaĸoнoвa гapaнция зa cъoтвeтcтвиe нa cтoĸaтa c дoгoвopa зa пpoдaжбa, гapaнтиpaнa oт ЗЗΠ. Дo мoмeнтa нa пpeдaвaнeтo нa cтoĸaтa нa Оригинал.БГ, pиcĸът oт cлyчaйнoтo и пoгивaнe или пoвpeждaнe ce нocи изцялo oт ĸyпyвaчa. Веднага след предаване на стоката на куриер, ОригинарБГ се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. Bcяĸa пpeдocтaвeнa oт пoтpeбитeля или лицeтo, пoлзвaщo caйтa cъc cвoбoдeн дocтъп, личнa инфopмaция, щe бъдe изпoлзвaнa в cъoтвeтcтвиe cъc Зaĸoнa зa зaщитa нa личнитe дaнни и нeйнoтo пpeдocтaвянe oт cтpaнa нa пoтpeбитeля e нaпълнo дoбpoвoлнo.
Молим Ви да пазите кореспонденцията си като доказателства в случай на възникнали спорове.

 

*Изисквания към върнатата стока

1. Стоката трябва да бъде придружена със съответната стокова разписка или фактура със съответстващия  касов бон, който удостоверяват закупуването на стоката от съответният търговски обект.

2. Стоката не трябва да бъде ползвана, монтирана или правени опити за монтаж.

3. Стоката трябва да бъде в първоначален търговски вид и качество.

4. Стоката трябва да бъде опакована в опаковка на производителя опаковката и стоката трябва да бъдат в отлично състояние и запазен търговски вид.

*Рекламации

В случай, че Потребителят получи стоката във вид несъответстващ на договора за продажба или търговецът е доставил друга стока различна от поръчаната, то в първия случай Търговецът ще я приведе в съответствие с договора, а ако това е невъзможно, ще я замени с друга за негова сметка и при съгласие от страна на потребителя или ако това не е възможно ще възстанови парите на Потребителя.
Парите на Потребителя се възстановяват по трансфер към банкова сметка на клиента или чрез превод към куриерската фирма. ОригиналБГ има право да отложи възстановяването на парите към Потребителя до момента на получаването на стоките обратно от него.

При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Потребителя и/или упълномощено от него лице. При констатиране на липси и/или явни недостатъци - външни видими дефекти - повреди, удари и други щети, Потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера/транспортната фирма незабавно, както и да уведоми ОригиналБГ на тел. 0889 23 01 71.

Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба да се извършив рамките на един месец, считано от предявяването на рекламация от потребителя.

*Стойността на доставката
 

Стойността на доставката не е включена в показаната цена на стоката. Същата се начислява в момента на поръчка, като става част от крайната сума на покупка.

 

*Невъзможност за изпълнение на поръчката

 

Възможно е продуктът, който сте заявили да е изчерпан към момента на заявяване на поръчката. В такъв случай Вие ще получите обаждане по телефон, най-късно до изтичането на следващия работен ден, с конкретна информация от служител на Оригинал.БГ за евентуално необходимото удължаване на срока за доставка или ако продуктът е напълно изчерпан, с възможност веднага да се откаже от заявената поръчка или замяна със сходен продукт на ясно пояснена цена от страна на наш служител. При невъзможност за изпълнение на поръчката ще ви уведомим за това и ще се договорим за последващи действия.

Екипът на онлайн магазин www.original.bg си запазва правото едностранно да не изпълни или анулира поръчка от клиент, ако прецени, че клиента не подхожда към покупката на продутки морално, отговорно, неетично, с арогантно или грубо вербално или не поведение, като това не представлява основание за предявяване на претенции за обезщетение от какъвто и да е характер. Екипът Ни е съставен от специалисти в областта на авточастите и консумативите и отношението и морала, които предоставяме желаем да получим от клиента, за една благоприятна среда за сътрудничество.

 

*Друго

Оригинал.БГ си запазва правото да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница. Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин www.original.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.
Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

Всеки потребител, независимо дали е клиент на Оригинал.БГ  се задължава при ползване на услугите да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България и признатите международни актове.

Да не извършва злоумишлени действия; да обезщети Оригинал.БГ и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез www.original.bg в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етиката.