Цена
РАЗФАСОВКА
  • 5KG
  • 7.6KG
  • 12KG
Производители
  • CZECH REPUBLIK
  • MAGNETI MARELLI

БЛОГ Какво ново

Какво хидравлично масло да изберем за кормилна уредба?

Какво е хидравлично мало и какъв вид течност трябва да се налива в системата отговаряща за правилната работа на волана? Накратко, това е техническа течност, които свойствата се определят на базата на ...

Цялата статия
Какъв акумулатор да изберем за колата и може ли да е втора ръка?

Дори не толкова добре запознатите с устройството на автомобила и частите му, знаят предназначението на акумулатора (батерията)....

Цялата статия

Фреон

Повечето хора разчитат на своя климатик в летните дни да oхлади и да ги накара да се почувстват по-комфортно. Във вашата кола или дом много климатици ,създадени преди 2003г., използват Фреон като oхладител, който да да изстудява топлия климатик.

Фреона е хлорофлуоровъглерод (CFC), който се свързва с нараняването на озоновия слой, така че той бързо се изчерпва. Това трябва ли да означава че трябва да си купите нов ...

HVAC веднага? Вижте историята на Фреона и какво се случва , когато го използваме, за да можете да разберете как да определите най- добрия ход на действие за вашия климатик.

Употреба на Фреона

Фреона се използва не само в климатичните системи, но също така се използва и при фризерите и всички охлаждащи системи. Наред с това има голям брой търговски и промишлени уреди, които използват Фреон в хранителната индустрия, така и в изсушителите използват R22.

Можете да определите охлаждащата течност, която се използва във вашия климатик, като разгледате написаните данни върху него. Това трябва да ви осигури много информация за устройството, включително сертификати за безопастност и електрически оценки. Тази информация е на външното тяло на вашия климатик, или можете да се свържете с производителя за да получите повече информация.

Как работи Фреона

Има система от намотки и компресори във вашия климатик.  Климатика компресира газа R22 което го прави много горещ. Когато този газ се движи през намотките, той се охлажда в течна форма, така охладеният R22 абсорбира топлината от външния въздух, след което изтласква студения въздух. Това е постоянен цикъл на горещ и студен въздух, който осигурява комфорт във вашия дом и кола.

Всеки климатик се нуждае от охладител, който за изстудява въздуха. Когато  изтече охладителят, климатика спира да духа студен въздух. Дори и по-лошо, тези течове са вредни за озоновия слой. Повечето производители на климатици след 2003г. не използват Фреон като хладилен агент, тъй като са наложени стриктни правила за използването на Фреон, което го прави по- скъпо за поддръжка.

Не всеки проблем  свързан с климатика, който духа само топъл въздух, е свързан с хладилния агент. Може да се наложи да се смени филтъра или да се инсталира нов термостат. Няма причина хладилният ви агент да се изчерпва сам. Ако Фреона или хладилния агент е малко, то значи има изтичане. Вие трябва винаги да потърсите техник, който да поправи теча, преди да добави още хладилен агент.

Оценете продуктите от категория "Фреон"

Оценка 0 от 0 отзива

Предлагаме безплатна експресна доставка за поръчки над 99 лв. с куриерска компания ЕКОНТ или СПИДИ до всички градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Добрич, Видин, Монтана, Кърджали, Хасково, Димитровград, Ловеч, Смолян, Шумен, Сливен, Разград, Плевен, Силистра, Търговище, Кюстендил, Габрово, Враца, Русе, Пазарджик, Ямбол, Перник, Гоце Делчев, Елхово, Асеновград, Сандански, Лом, Силистра, Троян, Карнобат и други. Доставяме също така и до най-малките населени места. За продукти със специфична доставка, моля прочетете условията тук.

Безплатна доставка

Безплатна доставка над 99 лв.

Защо да изберете нас?

Защо ние

Доставка до всяка точка на България с куриери:

Защо да изберете нас?

Защо ние

Официална гаранция за всички стоки

Гаранция за връщане: 14 дни

Бърза доставка до офис или врата